Nordax Forbrukslån

Nordax er en av bankene tilbyr de høyeste summene på usikrede forbrukslån. Banken er kjent for sitt kundefokus, og tilbyr slike ting som betalingsforsikring og gratis medlemskap i Norsk Familieøkonomi for sine kunder.

Lånesum og tilbakebetalingstid

 

Søker du alene kan du få låne inntil 400 000 kroner, mens om du søker sammen med en medlåner, er øverste lånegrense 500 000 kroner. Laveste lånesum hos denne banken er 10 000 kroner. Ordningen med medlåner er mest aktuell for samboere og ektefeller som har felles økonomi. Begge parter blir ansvarlige for tilbakebetalingen av lånet, og begge har lik rett til midlene. I noen tilfeller kan en medlåner føre til at man får bedre rentebetingelse, fordi banken har bedre sikkerhet for pengene. Den maksimale nedbetalingstiden du kan velge for et forbrukslån fra Nordax Bank er 15 år.

Rentebetingelser og gebyrer

De laveste nominelle rentene er slettes ikke verst hos Nordax, og starter på 8,9%. For å få renter på dette nivået, må du imidlertid ha høy kredittscore. De fleste låntakere vil få renter som ligger et stykke over dette, og kan e verste fall komme opp not 20%. Rentetilbudet blir vurdert og fastsatt individuelt, og vil fremgå i svaret du får fra banken når du søker. Etableringsgebyret hos Nordax var tidligere noe høyt, men ligger nå på 595 kroner, og er med det blant de laveste i markedet. Termingebyret er derimot fortsatt blant de dyreste, med 65 kroner per måned. Både renter og gebyrer må med i vurderingen når du leter etter det mest gunstige lånet. Sammenligningen bør være mellom forbrukslån på lik sum og lik nedbetalingstid, der totalkostnadene avgjør hvilket som er billigst.

Søknad om forbrukslån fra Nordax Bank

Nordax kredittsjekker alle søkere ettersom søknadene sendes inn. Deretter fastsetter de rentene de er villig til å tilby søkeren, før de sender svaret. Dette tar vanligvis et par dager, så lenge opplysningene som blir oppgitt i søknaden er korrekte. Du kan signere både låneavtalen og søknad elektronisk, og lånet utbetales så snart avtalen er signert og  returnert til banken. Dette foregår ved at Nordax sender en epost med lenke til egen nettside, der elektronisk signatur foretas. I tillegg kan du derfra laste opp kopier av nødvendig dokumentasjon. Papirene som kreves er vanligvis kopi av lønnsslipp og eventuelt selvangivelse for siste år.

Krav for å få forbrukslån fra Nordax Bank

Nordax er blant de strengeste når det gjelder krav til alder, og krever at søkerne er over 23 år. Inntektskravet for forbrukslån fra denne banken starter er minimum 150 000 per år, og inntekten vil innvirke på lånestørrelsen du kan få. Du må i tillegg være registrert i Folkeregisteret (minimum 3 år), og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.